Mentelity Foundation – Motivation to move!

14 January 2021 - Inge Brouwer

mentelity-foundation-logo-340x360

Onder de indruk, geïnspireerd en dankbaar

Stil en onder de indruk. Dat was ik na het zien van de documentaire ‘’LEEF’’ van Bibian Mentel en het lezen van haar eerder geschreven boek. Haar verhaal, levenslust, vechtlust en missie met haar eigen foundation inspireerde mij. En bovenal heerste er een groot gevoel van dankbaarheid. Dankbaar voor het feit dat ik op hoog niveau heb kunnen hockeyen, nog steeds verschillende sporten kan uitoefenen én elke dag de deur uit stap om te wandelen. Bewegen en sporten geeft mij zoveel positieve energie, ik ben er gek op!

Waarom de Mentelity Foundation?

Vanuit The Hup is er elk jaar een bedrag te verdelen wat gaat naar verschillende goede doelen. Tijdens de jaarlijkse goede doelen pitch krijgen medewerkers de kans om een goed doel te pitchen. Dit jaar ben ik één van de gelukkige en mag ik een groot bedrag gebruiken om de Mentelity Foundation te steunen. Met het steunen van dit goede doel helpen wij kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging. Ik gun namelijk iedereen op aarde dat ze kunnen bewegen en sporten.

Wat doet de Mentelity Foundation?

Stimuleren en inspireren van kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging is wat de foundation beweegt. Ze willen dat kinderen en jongeren de beste versie van zichzelf kunnen worden. Daarom worden ze gemotiveerd om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. Hoe groot deze stap ook is.

‘‘Het kunnen overwinnen, groeien en ontwikkelen is voor ons de essentie van een goed leven. Dag in, dag uit werken wij aan oplossingen en mogelijkheden met toekomstperspectief en kansen. Samen maken we met onze initiatieven, programma’s en producten het verschil voor anderen. We zorgen voor relevantie en inclusie.’’

De mentaliteit van Bibian Mentel, meervoudig internationaal onderscheiden paralympisch topsporter, vormt voor de foundation het fundament in hun handelen. Door haar fysieke en mentale omgang met kanker zijn ze gesterkt om de beweging die ze hebben ingezet te vervolmaken.

Wil je deze foundation zelf ook steunen?
https://mentelityfoundation.org/