Hoe maak je je werkdag vitaal?

20 April 2020 -

sophie-laurina-blog-340x360

In deze blog leggen recruiters van Solid Professionals, Sophie en Laurina, uit hoe zij zorgen voor vitaliteit tijdens de werkdag. Veel kleine dingen bij elkaar maken een grote impact! Lees je mee?

1 Zorg voor een goed begin van de dag

Een goed begin is immers het halve werk én maakt tijdens de dag veel verschil. Geen stress en onrust, maar voldoende tijd om de dag met energie te beginnen!

Voor Sophie begint haar dag goed als ze naar kantoor kan wandelen om daarmee haar gedachten op een rijtje te krijgen. Laurina begint de dag het liefst met een lekkere kop kruidenthee, gevolgd door een meditatie.
Gun je jezelf echt een top start en vakantiegevoel? Ga eens voor een gezond, power ontbijtje buiten de deur!

2 Creëer mini pauzes tijdens de werkdag

Hoewel wij het beiden lekker vinden om effectief bezig te zijn, zorgen juist de mini pauzes voor toename in productiviteit. Het liefst doen wij in die mini pauze iets wat ons inspireert of bijdraagt aan onze vitaliteit. Denk aan het maken van een gezonde fruitsalade, een potje tafelvoetbal of genieten van een lekkere cappuccino.

3 Gezonde lunch & frisse buitenlucht!

Tussen de middag eten wij graag een gezonde en voedzame lunch, gelukkig faciliteert The Hup ons hierin. Per dag kan verschillen wat goed voelt, soms crackers en een andere keer brood. Dit combineren wij graag met een salade. Na de lunch gaan wij het liefst een rondje wandelen. Extra stappen, frisse lucht én een energieboost gegarandeerd!

4 Sluit je dag goed af!

Om je dag letterlijk goed af te sluiten, vinden wij het fijn om het overzicht te hebben. Welke dingen zijn afgerond? Wat moet morgen gedaan worden? Zijn er dingen blijven liggen? Deze reflectie, gevolgd door een to do-list voor morgen, geeft rust. Door het opschrijven van de belangrijke dingen, hoef je er ook niet meer over na te denken.

5 Doe iets wat je écht leuk vindt of waardoor je je goed voelt!

Onze perfecte afsluiter van de dag is een lekkere workout! Het helpt om je hoofd leeg te maken en lekker te slapen. Natuurlijk hebben wij hier niet elke dag zin in, een glas wijn is ook erg lekker! Balance is key.