Because We Carry!

24 December 2020 -

because-we-carry-340x360

Toen ik in september 2020 bij Solid Professionals begon, was ik meteen ontzettend enthousiast toen ik hoorde over ‘The Hup Goede Doelen Pitch’. Wat een mooie boodschap vanuit het bedrijf naar zijn werknemers en omgeving toe. Het heeft mij ontzettend geïnspireerd om nog actiever te kijken naar goede doelen die mij aanspreken. Het komt tenslotte niet elke dag voor dat je door middel van een ‘simpele’ pitch een prachtig bedrag bij elkaar kan krijgen voor een doel dat dicht bij je hart staat.

Because We Carry

Een crisis die mij altijd al in zijn greep heeft is de vluchtelingencrisis. Mensen die hun eigen land verlaten vanwege oorlog, bedreiging en/of conflicten, vele van hen zijn getraumatiseerd. Vaak leven vluchtelingen in inhumane omstandigheden, nadat ze een enorme risicovolle reis hebben afgelegd. Zo ook in Griekenland, waar de situatie van vluchtelingen en migranten nijpender is dan ooit. Er zitten tienduizenden mensen in kampen zoals Moria en Kara Tepe op Lesbos. De urgentie om mensen in deze kampen te helpen is enorm. Gelukkig zijn er goede doelen die zich inzetten voor deze vluchtelingen. Zo ook, Because We Carry.

Because We Carry gelooft dat je zelf de verandering moet zijn die je graag ziet in de wereld. Daarom gaan er via Because We Carry wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. De stichting houdt van daadkrachtige naastenliefde en heeft als motto #nietlullenmaarpoetsen.

De reden waarom ik voor deze stichting heb gepitcht, is omdat hun werkwijze mij enorm aanspreekt. On-the-field helpen ze dagelijks duizenden kinderen en moeders en laten ze mensen weer even mens voelen. Om deze reden heb ik ook besloten om via deze organisatie zelf te gaan helpen op Lesbos. Daarvoor heb ik via deze pitch alvast geprobeerd een prachtig bedrag bij elkaar te verzamelen. En dat is gelukt met dank aan The Hup en mijn collega’s! Komend voorjaar is het zover en zal ik samen met dit mooie bedrag naar Lesbos vliegen om duizenden vluchtelingen te hulp te schieten.