Vitaliteit

Goed voor jezelf zorgen

Vitaliteit staat al sinds de start van onze organisatie op de agenda. Van een gezonde lunch, vers fruit van Fruitful Office, tot de sportieve bootcamps van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen.
Deelname aan sportevenementen als de Solid Professionals Maliebaanloop (waarvan onze dochteronderneming Solid Professionals hoofdsponsor is), de Roparun, triathlon Geraardsbergen en de  wekelijkse bootcamps in de achtertuin.

The Hup realiseert zich dat investeren in medewerkers zorgt voor gelukkigere en succesvollere werkomgeving. Vitaliteit is daar een belangrijk onderdeel van. Op dit onderdeel willen we als organisatie graag vooruitlopen. We investeren dan ook veel in onze medewerkers. Niet alleen op het gebied van beweging en sport.

Het zit het wat ons betreft vooral in het bredere begrip, goed voor jezelf zorgen:

  • Gezond eten en sporten
  • Tijd voor jezelf nemen als je dat nodig hebt door eens een dag vanuit huis te werken
  • Investeren in ontwikkeling door bijvoorbeeld een training Secure Base - Persoonlijk Leiderschap te volgen, waardoor je jezelf inclusief je valkuilen, nog beter leert kennen.
  • Gesprekken over hoe kan je stress voorkomen

Waar we ons op richten

Beweging

Voldoende beweging houdt je fit, stimuleert de bloedsomloop en na bewegen ben je energieker

Sport en beweging is een groot en belangrijk onderdeel bij The Hup. Onder begeleiding van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen worden er wekelijks bootcamps gegeven in de gym in onze achtertuin. Paul is, als onze vitaliteitscoach, tevens betrokken bij het opstellen van hardloopschema’s van collega’s, een-op-een gesprekken met young professionals over hun gezondheid en het tweejaarlijkse Preventief Medisch Onderzoek (PMO).
Ook deelname aan verschillende (grote) sportevenementen, zijn initiatieven binnen The HUP

Voeding

Gezond eten is de basis. Het levert energie en ontspanning zodat werken effectiever gaat.

Naast zorgen voor beweging en een stevige mindset, stimuleren we graag gezond eten op kantoor. We trakteren onze medewerkers graag op een gezonde dosis vitamine C door de wekelijkse fruitmanden van Fruitful office of met de heerlijke gevarieerde lunch (met elke maand een vegetarische week).
Wat volgens The Hup ook past bij vitaliteit is je successen vieren. Even stilstaan bij datgene wat je hebt bereikt. Dat succes vieren we, met elkaar. Door te proosten met een glas champagne op de persoonlijke stappen die iemand heeft gezet om dat succes te behalen.

Mentale kracht

Veerkracht zorgt voor snel herstel van stress en tegenslag en het aangaan van uitdagingen

Binnen The Hup besteden we op verschillende manieren aandacht aan dit onderdeel van vitaliteit.
Samen met de School voor Transitie ontwikkelden we een programma waarbinnen iedereen kan werken aan zijn of haar persoonlijke groei.
Naast dit zijn programma zijn de 'rondjes Maliebaan' inmiddels een begrip binnen onze organisatie. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke gesprekken en overleggen. Deze vinden vaak wandelend, op en rond de Maliebaan, plaats.

Evenementen waar we vanuit The Hup aan meedoen

Met regelmaat komen er (sport) evenementen voorbij waar onze collega’s elkaar voor uitdagen om aan mee te doen. In 2019 waren dat:

  • Vitaalste Bedrijf van Nederland
  • Solid Professionals Maliebaanloop & IVVO Dubbel
  • Business Boxing Gala
vitaliteit-img

Vitaalste Bedrijf van Nederland

In 2019 deden we mee aan de verkiezing van het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Georganiseerd door zorgverzekeraar ONVZ. Vitaliteit staat al sinds de start van onze organisatie op de agenda.

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland:
Organisaties die investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers zijn succesvoller en presteren beter. Alle bedrijven met meer dan 30 medewerkers kunnen zich aanmelden, van mkb tot multinational. Ruim 25 collega’s van The Hup hebben meegedaan met een online Energy Scan. Met deze scan berekenen ze onze Net Vitality score (NVS), daarmee krijgen we waardevolle inzichten over het energieniveau binnen ons bedrijf. We behoren inmiddels tot de top 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland!

Solid Professionals Maliebaanloop & IVVO Dubbel

Sinds 2019 is onze dochter Solid Professionals hoofdsponsor van de Maliebaanloop. Onze andere dochter, Instituut voor Vitaal Ondernemen is sponsor van een van de onderdelen van dit event, namelijk de: IVVO Dubbel.
Veel medewerkers van het The Hup doen al jaren met veel plezier mee aan de sportwedstrijd in de stad die onze thuisbasis vormt. Sponsoring van dit evenement was daarom ook een logische keuze.

Het parcours van de Maliebaanloop bestaat uit een ronde over de Maliebaan van 1.744 meter. Dit parcours moet vijf keer afgelegd worden. Voorafgaand wordt vanaf de start 1.280 meter naar de finish afgelegd, om gezamenlijk met de daaropvolgende vijf ronden te komen tot een afstand van precies 10.000 meter.
Nieuw is de IVVO Dubbel waarbij deelnemers zowel de 6 als de 10 kilometer lopen.

ivvo-dubbel-500x500
boxing-img

Business Boxing Gala

Veel mensen van The Hup zijn sportief en houden wel van een uitdaging op dit vlak. Wim Meijer, Partner van alle bedrijfsonderdelen van The Hup) en Marc van Wersch (Partner van Instituut Voor Vitaal Ondernemen) hebben zich in 2019 laten verleiden om te trainen voor het Business Boxing Gala. Vanaf september 2019 trainden zij 3 maanden lang intensief met elkaar, om zo klaargestoomd te worden voor de Grand Finals op dinsdag 3 december 2019 in Studio A12.