elsemiek-blog-340x360

Thuiswerken, ineens compleet anders…

20 april, 2020 -

Het is maandag 16 maart en daar zitten we dan, met z’n allen in de woonkamer. Drie laptops op de eetkamertafel. Allemaal geconcentreerd aan de slag met een eigen klus. Nu nog wel….. Nu is het nog leuk. Het is dag één van de “thuiswerk-maatregelen” in de periode van het Corona virus. 

Terwijl ik me probeer te concentreren op mijn call met mijn team tijdens onze vaste weekstart, vraag ik de kids even stil te zijn (dat zal deze dag nog vele malen gebeuren). Ik heb de mute-knop dan nog niet gevonden. De vragen die ik tussendoor krijg variëren van: “mijn inlog werkt niet, mag ik wat lekkers en hoe lang moet ik nog…”.  

Ik heb meerdere afspraken via Microsoft Teams vandaag en het gaat me steeds beter af om op tijd de knop in te drukken als ik iets tegen mijn kinderen moet zeggen of als ik besloten heb zelf iets te willen delen in de vergadering. Iedereen zal herkennen dat blijkt dat je soms tegen een ‘dichte’ microfoon aan het praten was.. 😉 

Over enkele weken zijn we volleerd digitale werkers en weten we niet meer beter dan dat we allemaal inbellen voor een afspraak of vergadering. Met of zonder beeld, dat hangt af van hoe je erbij zit en of je nog in je pyjama rondloopt.  

Elke middag een potje voetbal in de buurt op het voetbalpleintje was de deal met de kinderen en dus vertrok ik na de lunch met hen de frisse lucht in. Even de benen strekken, even geen “oortje” in en wel hun uitgelaten, blije gezichten zien. Zij hebben er nog weinig benul van waarom we deze maatregelen écht moeten nemen, heb ik het idee. Morgen krijgen zij “huiswerk” dat ze op school kunnen ophalen en gaan we de dagen indelen in blokken om allemaal iets gedaan te krijgen. Want jeetje, dat viel deze eerste dag nog best een beetje tegen! 

’s Middags kruip ik weer achter mijn laptop en neem me voor met elke telefoontje op te staan en te lopen door de woonkamer, gewoon om een beetje te blijven bewegen. De geplande eigen ‘bootcamp’ schuif ik voor deze ene keer even door naar morgen. Het voelt allemaal een beetje onwennig en ik moet nog even schakelen naar deze nieuwe situatie. Maar ik zal niet de enige zijn. Misschien morgenochtend een digitaal kopje koffie met een van mijn collega’s? 

Succes allemaal, ik ga ervoor! #beatyesterday 

Groetjes Elsemiek 

P.s. Heb je leuke tip of zaken om te delen binnen the hup…..stuur ze naar me op en ik zorg ervoor dat we elke dag een #beatyesterday item delen! 

Ga terug