Blogs

Refine posts

Onboarden bij The Hup

dec 5, 2019, 10:32
Onze collega’s Romy Janssens (Finance Professional van Solid Professionals Interim) en Leon Kippersluis (Accountmanager van Solid Professionals) delen hun ervaringen met betrekking tot onboarding bij The Hup.
Title : Onboarden bij The Hup

Bij The Hup vinden wij het belangrijk om nieuwe collega’s warm welkom te heten en ervoor te zorgen dat ze vanaf hun eerste dag met plezier naar het werk gaan. Daarom staan de eerste weken bij ons in het teken van ‘onboarding’. Onze collega’s Romy Janssens (Finance Professional van Solid Professionals Interim) en Leon Kippersluis (Accountmanager van Solid Professionals) delen hun ervaringen met betrekking tot onboarding bij The Hup.

Romy

Maandag 8 juli 2019 is het eindelijk zo ver... Mijn eerste werkdag bij Solid Professionals Interim!
Normaal gesproken ben ik best zenuwachtig voor nieuwe situaties, maar nu kan ik niet wachten om te beginnen. Hoogstwaarschijnlijk ligt dit aan het filmpje wat ik een paar dagen eerder heb mogen ontvangen; een groet van een aantal collega’s die uitkijken naar mijn komst. Top!

Ik zit de eerste vier weken op kantoor, waar ik collega’s leer kennen en ik als proefkonijn de nieuwe ‘onboardingstool’ mag uitproberen. In de tool word je voortgang aan de hand van diverse onderdelen bijgehouden. Bij de start van werken bij The Hup draait het vooral om de kennismaking met collega’s en de verschillende bedrijfsonderdelen. In de eerste fase van de onboardingstool ga je met nieuwe collega’s koffie drinken, krijg je een buddy toegewezen en mag je leesvoer bestellen om je kennis op bepaalde onderwerpen te vergroten.

In fase 2 behandel je praktische zaken zoals het schrijven van je uren, je LinkedIn profiel en ervoor zorgen dat je “je weg” kan vinden binnen het kantoor aan de Maliebaan. Je maakt een selfie op je eerste Derde Donderdag-borrel, doet mee aan The Hup-bingo en nomineert voor het eerst jouw Hup Hero.

In de laatste fase gaat men wat dieper in op je profiel en in mijn geval de eerste klant waar ik ga werken. Je MBTI-profiel, de Secure Base – Persoonlijk Leiderschap training en je nieuwe portretfoto zijn aan de beurt. Samenvattend, leer je met behulp van de onboardingstool op een toegankelijke manier The Hup en alle bijbehorende collega’s iets beter kennen en zij jou.

Vrijdag 8 september stap ik op de Maliebaan in een bus, mijn allereerste Hup weekend gaat beginnen… De laatste collega’s stellen zich voor, vragen naar mijn verwachtingen en of ik zenuwachtig ben. Het antwoord is nee, ik heb me vanaf begin af aan welkom gevoeld en ergens lijkt het alsof ik een weekend met wat vrienden op pad ga!

Leon

Mijn onboarding bij Solid Professionals, als onderdeel van The Hup, heb ik ervaren als een ontzettend fijne, maar natuurlijk ook leerzame tijd. Het was best even wennen omdat je écht de tijd krijgt om al je collega’s goed te leren kennen en dat is best uniek!

In je eerste dagen wil je natuurlijk meteen een goede indruk achterlaten en laten zien wat je op zakelijk gebied te bieden hebt. Mijn eerste dagen waren gevuld met koffie drinken en het leren kennen van de persoon achter de collega’s, dat was ik niet gewend.

Ik heb in drie weken tijd op die manier misschien wel 30 rondjes om ons kantoor op de Maliebaan gewandeld en ben er zo achter gekomen wat een prachtige mensen er schuilgaan achter het succes van The Hup.

Wat me tijdens mijn sollicitatie al was opgevallen en later nogmaals werd bevestigd, is de fijne ongedwongen sfeer en de huiselijke setting op kantoor. Er wordt hard gewerkt, maar er is daarnaast altijd ruimte voor een praatje bij de koffieautomaat, een goed gesprek tijdens een wandeling of het vieren van succes met een glas champagne tijdens de vrijdagmiddagborrel.

“Solid Professionals is wat mij betreft een voorbeeld voor andere bedrijven en met recht een Great Place To Work!”

Job classifications :
Categories :
Tags :
Post author