marco-kooistra-senior-consultant-finance-risk-300x300

Marco Kooistra

Consultant Finance & Risk

Achtergrond

Marco Kooistra is geboren en getogen in Dokkum (Friesland), waar hij tot zijn 19e heeft gewoond. Na zijn middelbare school is Marco Bedrijfskunde gaan studeren in Groningen, waar hij ook op kamers is gaan wonen. Tussen zijn bachelor en master heeft hij een jaar stage gelopen bij de Friesland Bank. Daarna heeft hij tijdens zijn master zijn afstudeerscriptie geschreven en parttime gewerkt. Nadat de Friesland Bank zijn deuren sloot (door overname Rabobank) is hij aan het werk gegaan bij USG Finance. Via USG Finance heeft Marco een opdracht gekregen bij Delta Lloyd, hier is hij na een half jaar intern in dienst gegaan.
Bij Delta Lloyd heeft hij op het snijvlak Finance en IT gewerkt en heeft hij zich bezig gehouden met het beheer en de inrichting van finance en risk applicaties, datawarehouses, rapportagetools. Allemaal in het teken/onderdeel van de rapportageketen. Marco heeft IT projecten gedaan (upgraden van applicaties/systemen), maar ook het inrichten van nieuwe rapportage-processen (met ondersteuning van de tooling) naar aanleiding van de invoering van nieuwe rapportage-eisen (o.a. SII). Hij is in 2015 naar Amsterdam verhuisd en woont sinds maart 2018 samen met zijn vriendin in een appartement vlakbij het Amstelstation.

Vrije tijd

Marco is altijd in voor een borrel met vrienden om zijn sociale netwerk op peil te houden. Verder houdt hij van weekendjes Texel, het maken van verre reizen en voetbal.

Eigenschappen

Eigenschappen die goed bij Marco passen zijn communicatief, sociaal en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. ook is Marco leergierig en leert hij snel.

Binnen Solid Professionals

Marco is Consultant Finance & Risk bij Solid Professionals.

Ambitie & Waarden

Marco vindt het belangrijk om plezier te maken in het leven, met zijn vrienden, familie en collega’s om hem heen. Plezier maken is heel breed en zo steekt hij het ook graag in. Plezier kan klein zijn (een borrel op het werk, een biertje in de kroeg met vrienden) maar ook groter (festival, backpack, vakantie etc.). Op werkgebied wil hij zich de komende jaren verder ontwikkelen en kijken wat hij kan bereiken.