Lieke Galema

Lieke Galema

Talentmanager

Achtergrond

Lieke Galema is opgegroeid in het Brabantse land. In 2009 is ze Human Resource Management gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en is daar gaan wonen. Lieke is deze studie gaan doen omdat ze toen al sterk geloofde dat als je goed voor mensen zorgt, ze met meer plezier werken. Na haar studie heeft ze zich bezig gehouden met medewerker onderzoek en goed werkgeverschap. Na vier jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de arbeidsbemiddeling bij een groot kantoor. Lieke is er toen achter gekomen dat ze veel energie krijgt van het begeleiden van young professionals in hun eerste werkervaring. De overstap naar Solid Professionals heeft ze gemaakt omdat ze in een persoonlijke, kleinere omgeving haar creativiteit de ruimte kan geven en zichzelf verder kan ontwikkelen.

Vrije tijd

In haar vrije tijd geniet Lieke enorm van het wonen in Amsterdam en al het goeds wat daar bij hoort. Ze is regelmatig in een filmhuis te vinden, of op zaterdagochtend op de markt om ’s avonds voor vrienden en/of familie te koken. Zo niet, dan gaat ze graag uit eten :). Verder wordt er gesport onder begeleiding van Paul Zwama om zo naar persoonlijke doelen te werken. Eindeloos koffie drinken op een fijne plek met een goed boek of goed gezelschap zijn ook favoriet van Lieke. Friesland wordt zeer regelmatig bezocht om te zeilen of om even de drukte van de stad te ontvluchten.

Eigenschappen

Eerlijk, creatief, positief en oprecht geïnteresseerd.

Binnen Solid Professionals

Sinds oktober 2018 werkt Lieke als Talentmanager binnen Solid Professionals. Ze begeleidt en coacht de young professionals gedurende hun eerste jaar bij de klant, verzorgt trainingen en is bezig met het programma dat de young professionals volgen.

Ambitie en waarden

Lieke gelooft dat als je iedere dag doet wat je leuk vindt, waar je goed in bent en als je iedere dag iets leert, je bent waar je wilt zijn en heen gaat waar je heen wilt gaan. Het maken van vaste toekomstplannen is niet aan haar besteedt. Wel gelooft ze dat het goed is om een stip op de horizon te zetten. Voor jezelf, als rode draad. Lieke’s stip op de horizon gaat over het ontwikkelen van haar coachvaardigheden, haar visie en ideeën ontwikkelen over mens, werk en de organisatie hiervan binnen de veranderende maatschappij nu en in de toekomst en het behouden van een zo open mogelijke blik naar de toekomst. Openheid zorgt voor inspiratie vanuit haarzelf en uit haar omgeving.

Waarom Solid Professionals?

Bij Solid Professionals werken voelt voor Lieke heel goed omdat de waarden van Solid Professionals erg passen bij haar eigen waarden. Goed voor mensen zorgen, werk is iets om blij van te worden en eerlijk is het leukst. In de praktijk zorgt dit voor een sfeer waarin iedereen voor elkaar open staat, feedback durft te geven en elkaar verder wilt helpen. Dat de thema’s veiligheid en secure base zo expliciet een plaats kennen binnen het bedrijf, zijn voor Lieke geruststellend en uitdagend tegelijk. Combineer dit met comfortabel hard werken en de ruimte ontstaat om zowel op persoonlijk als professioneel vlak hard te groeien en te ontwikkelen.