Andrea-Hirzinger

Andrea Hirzinger

Consultant Finance & Risk

Achtergrond

Andrea komt uit Nieuwegein en heeft tijdens haar studie in Rotterdam gewoond. Aan de Erasmus Universiteit heeft ze de opleiding Business Administration gevolgd met een master in Accounting en Financial management. Tijdens haar studie is ze in Nieuwegein in de weekenden werkzaam geweest als Teamleider Verkoopklaar bij de Albert Heijn. Ze heeft haar masterscriptie bij PwC geschreven en is daar vervolgens haar carrière gestart als auditor van jaarrekeningen. Hier heeft Andrea kennis gemaakt met bedrijven in de financiële sector, industrie en bouw, overheidsorganisaties en IT. Ook heeft ze op Nyenrode additionele vakken gevolgd in accounting, belastingen en regelgevingen zoals IFRS. Al snel werd haar duidelijk dat ze steeds meer interesse kreeg in de financiële sector. Zodanig, dat ze de keuze maakte bij Solid Professionals te gaan werken, waar ze de kans kreeg om in deze sector aan de slag te gaan.

Vrije tijd

Andrea vindt sporten ontzettend leuk en kan hier haar energie goed in kwijt. Ze gaat regelmatig naar groepslessen met vriendinnen om sneller, fitter en sterker te worden. Verder luistert ze graag naar podcasts over gezondheid, fitness en ondernemen. Daarnaast heeft ze een passie voor bakken. Andrea vindt het vooral leuk om nieuwe dingen uit te proberen en gezondere versies te maken van zoetigheden. Haar bananenbrood en cheesecake vallen zeer in de smaak en staan bijna elk weekend op tafel. Verder ontspant ze het liefst in de buitenlucht, van een wandeling door het park tot een drankje op het terras in de zon.

Eigenschappen

Enthousiast, sportief, zelfverzekerd, betrouwbaar, daadkrachtig, openhartig, creatief en oog voor detail

Binnen Solid Professionals

Andrea is als Finance Professional momenteel werkzaam op het AnaCredit project bij ING, wat zich richt op specifieke financiële producten. Hier is ze onder andere bezig met het opzetten en doorvoeren van procesverbeteringen, in samenwerking met verschillende afdelingen zoals IT en Data Quality. Hierbij maakt ze gebruik van haar kennis over Lean en Six Sigma. Andrea heeft bij 5ST3PS een internationaal erkend certificaat behaald voor Lean en Six Sigma.
Daarnaast zet ze zich in voor ad hoc rapportages en (strategische) ontwikkelingen en verbeteringen van de Regulatory Reporting afdeling, waar ze zelf onderdeel van uitmaakt. Ook is ze bij Solid Professionals betrokken bij de organisatie van onder andere de ontbijtsessie van 2020.

Ambities en waarden

Andrea vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en gaat graag nieuwe uitdagingen aan.

Waarom werk je bij SP?

“Ik werk bij Solid Professionals, omdat ik tijdens de gesprekken het gevoel kreeg dat ik hier helemaal mezelf kan zijn. Daarnaast kan ik hier aan projecten werken die inhoudelijk uitdagend en interessant zijn, waardoor ik mijn kwaliteiten kan inzetten en verdiepen, maar ook heel veel nieuwe dingen leer.”